Dr. Fernando Prats

Associat amb altres professionals per a constituir la Societat AUIA (Arquitectes Urbanistes i Enginyers Associats, SL) per a fer treballs professionals en els camps del desenvolupament local, del medi ambient, de l'ordenació territorial, el turisme i el planejament urbanístic. Redactor de l'Informe sobre Sostenibilitat de l'Estratègia de turisme d'Espanya (2007-2020), membre del Consell Científic del Comitè M+B de Reserves de Biosfera d'Espanya (UNESCO), membre del Consell Espanyol de Turisme, membre del panell d'experts de l'Estratègia Nacional de Ciència i Tecnologia i del Pla Nacional 2008-2021, consultor de l'Organització Mundial de Turisme (O.M.T.). Conseller de la Fundació H.I. vocal de ROSTEIX i membre de CIM, AECIT i ECOTRANS. Jurat, assessor científic, i ponent amb el Consell d'Europa, Programa de Nacions Unitat per al Medi ambient, Organització Mundial de turisme, Unió Europea, Premi Medi ambient de la FUHEM, Premi Mundial DRAGO d'OR al Pla Insular de Lanzarote, Premi Experiència Internacional ANAVA al “Gran Sud Metropolità de Madrid” i Premi Ciutats Europees Sostenibles.

Turisme i canvi climàtic a Espanya. Reflexions per al debat

Tot indica que les claus que han sustentat el turisme espanyol des dels anys seixanta estan esgotades i que una sèrie de temes centrals n’estan alterant de manera substancial els fonaments. En un món cada dia més condicionat per la velocitat dels canvis i l’augment de les incerteses, el fet de reflexionar sobre el turisme i el seu futur requereix considerar no sols les seves pròpies transformacions internes sinó, també, la seva relació amb l’evolució dels sistemes vitals de la biosfera i, molt especialment, amb el canvi climàtic global, reconegut en l’actualitat com un dels majors reptes de futur.

 
turisme responsable oportunitats educaci sostenibilitat biomasa reptes minimitzacio estrategies innovacio energies renovables reconversio adaptacio medi ambient